A Nemzeti Pálinkakiválóság Program
elkötelezett a kulturált alkoholfogyasztás iránt.
Az oldal belépésével megerősíti,
hogy már elmúlt 18 éves.

Pálinkaházak

1Csepp Pálinkaház

Pálinkafőzdének a 100 éves „Masinaház”-at újították fel Hegykőn, a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén. Látványfőzdéjük 2014-ben megkapta a „Fertő-táj legszebb háza” elismerést. Családias környezetben ötvözik a pálinkafőzéshez fűződő hagyományokat, a legmodernebb technikával. Lendületes megjelenésükkel céljuk a fiatalokkal is megismertetni ezt a csodás nemzeti italt, rádöbbenteni őket az ízek gyümölcsösségére, sokféleségére. Legrangosabb eredményük a Zenit szőlő – Kései meggy pálinka házasításukkal elért „Magyarország legjobb pálinkája- 2015” cím. Ezen kívül tucatnyi aranyérmes és több Champion díjas pálinkával büszkélkedhetnek.

9437 Hegykő, Fertő utca 084/74
info@1csepppalinka.hu
+36 20 931 0306
www.1csepppalinka.hu
A pálinkaház pálinkái

Csalló Páinka Manufaktúra

 

Balatonalmádi határában, a festői szépségű Vödörvölgyben 1999 óta foglalkoznak bérfőzéssel, illetve
2005 óta már saját márkás termékeket is palackoznak. Elkötelezett hívei a hagyományos kisüsti rendszerű pálinkagyártásnak, de nem vetik el a modern szerkezeti anyagok és saját fejlesztésű innovatív technológiák használatát sem. A földekre természetes trágyaként, engedéllyel visszajuttatott cefremoslék és visszaforgatott hűtővíz is bizonyítja elkötelezettségüket a megújuló energiaforrások és zöld megoldások mellett. Árnyékos kóstolóteraszukon várják a gasztronómiai élvezetek kedvelőit egy üzemlátogatással egybekötött kóstolóra, előzetesen egyeztetett időpontban.

8220 Balatonalmádi, Vödörvölgyi út
csallo@csallo.hu
+36 30 9471811
www.csallo.hu
A pálinkaház pálinkái

Czetis Ház Pálinkamanufaktúra

A Czetis Ház egy kis vértesi faluban, Száron található. Magyarországon egyedülálló módon, a főzőberendezés – mely egyedi tervek alapján készült – szerves részét képezi a ház éttermének. A főzde szellemiségében, a legjobb értelemben vett módon követi a falu sváb hagyományait „kékfestő látványfőzdéjével”. Az alapos előkészítésnek, a szorgos munkának és a lehető legjobb minőségre való törekvésnek köszönhetően pálinkáik már az indulás évében, 2015-ben ámulatba ejtették a fogyasztókat. Termékeik kiváló minőségét a szakma is igazolta amikor a hazai és a nemzetközi versenyeken is díjazták a pálinkáik üde zamatát és letisztult eleganciáját. Mottójuk: „Czetis Ház – a kultúra, a gasztronómia és a pálinka háza Száron.”

2066 Szár, Rákóczi Ferenc utca 94
info@czetis.hu
+36 22 353 3862
www.czetis.hu
A pálinkaház pálinkái

Cruxx Gemina Wines&Spirit

Cruxx Gemina pálinkái, elsősorban a régióra jellemző bogyós és vad gyümölcsök felhasználásával készülnek, a 2011-ben létesült Nógrád megyei Nagykeresztúron. Üzemükben emellett teret adnak a
hagyományos termékeknek is, minden esetben a prémium minőséget megcélozva. A tevékenységükkel igyekeznek hozzájárulni a térség gyümölcstermelési és feldolgozási tevékenységének erősítéséhez, technikai és szellemi infrastruktúrájukkal lehetőséget biztosítanak a minőségi gyümölcstermékek fejlesztéséhez, gyártásuk kontrolljához. Termékportfóliójuk fontos részei a valódi gyümölcsből készülő kreatív borok és likőrök. Innovatív, újszerű termékeikben szeretnék megmutatni a térség és az ország páratlanul gazdag ízvilágú gyümölcseiben rejlő újabb lehetőségeket.

 

3129 Nagykeresztúr 0221.
info@cruxx.eu
+36 32 395 111
www.cruxx.eu
A pálinkaház pálinkái