A Nemzeti Pálinkakiválóság Program
elkötelezett a kulturált alkoholfogyasztás iránt.
Az oldal belépésével megerősíti,
hogy már elmúlt 18 éves.

Pálinkaházak

Bánki Pálinkaház Kft.

A Bánki Pálinkaház, egy zöldmezős beruházással létrehozott családi vállalkozás, mely 2012-ben kezdte meg működését, Dunakeszin. Az üzemben a hagyományos kisüsti rendszerű berendezéssel dolgoznak, így állítva elő minőségi pálinkát. Filozófiájuk szerint legfontosabb a pálinka előállítás módja, ahol a gyümölcs lelkét igyekeznek életre kelteni. Pálinkájuk hivatása, hogy megtelve a gyümölcsből nyert élettel, elvégezze azt a feladatot, amire már gyümölcs korában termett, egyedi ízvilágával elkápráztassa a fogyasztóját.

2653 Bánk, Hrsz. 024/17/A
szikora67@gmail.com
+36-30-999-9848
www.bankipalinka.hu
A pálinkaház pálinkái

Birkás Pálinka

A Vasi Hegyhát dombos vidékén ősidők óta növény- és gyümölcstermesztéssel foglalkoznak az ott élő emberek, a megtermelt kiváló minőségű gyümölcsökből pedig pálinkakészítésre nyílik lehetőség. A családi vállalkozást 1990-ben alapította a tulajdonos házaspár Győrváron, akkor még bérfőzéssel, a 2006. évtől pedig már kereskedelmi főzdei tevékenységgel is foglalkoznak. Ma már Birkás Pálinka márkanéven forgalmazzák termékeiket. Győrvári pálinkaházukban hagyományos rézüstben, korszerű berendezések segítségével készül a pálinka. Minden munkafolyamatot felügyelnek, így tudják garantálni minden egyes üveg kitűnő minőségét. Termékeik jó minőségét számos versenyen elért eredmény igazolja. A látogatóknak lehetőségük nyílik a teljes termelési folyamatot végigkövetni. Szép kóstolóházukban pálinkakóstolóval kényeztetik látogatóikat. Az év minden napján várja a vendégeket a Birkás család.

9821 Győrvár, 435 Hrsz.
info@birkaspalinka.hu
+36 30 256 3066
www.birkaspalinka.hu
A pálinkaház pálinkái

Bolyhos Pálinkafőzde

A Bolyhos család, az alapító, Bolyhos László elképzeléseit követve, 1994 óta foglalkozik pálinkafőzéssel. Az Európai Uniós követelményeknek megfelelő fejlesztésnek köszönhetően 2003-tól kereskedelmi főzést is folytatnak az Újszilváson megépített pálinkafőzdében. Céljuk, hogy újra kedvelt, rendszeresen és kulturáltan fogyasztott nemzeti ital legyen a pálinka. A pálinkafőzdében hagyományos, kisüsti és aromatornyos berendezésen is főznek pálinkát, amelyet elsősorban 40 és 50 fokosan ágyas pálinkaként palackoznak. A kiváló, étkezési minőségű gyümölcsökből desztillált pálinkát, saját készítésű aszalványokkal ágyazzák meg, ehhez 2018-ban építettek meg önerőből, egy egyedi aszaló berendezést. A cég fennállásának ünnepi, 25. évében létrehozott Party box termékcsalád, az országos „Hungaropack 2020” gyűjtőcsomagolási versenyen különdíjban részesült. Az Újszilváson található mintaboltban, a Pálinkafőzde több mint 200 terméke megtekinthető és megvásárolható. Nyári és téli pálinkakóstoló helyiségükben szeretettel várják kedves vendégeiket pálinkakóstoló programjaik egyikére.

2768 Újszilvás, Bicskei út 34.
bolyhos@bolyhos.hu
+36-20-285-2033
www.bolyhos.hu
A pálinkaház pálinkái

Brill Pálinkaház

A Brill Pálinkaház egy családi tulajdonban lévő manufaktúra, ahol 2000 óta készítenek különleges pálinkákat és párlatokat. A főzde Tolna megyében, nyugodt környezetben, mindössze 10 percnyire Szekszárdtól, Harc községben található. Mottójuk: „A pálinka élmény ” – melynek megfelelően minden csepp pálinkában igyekeznek a természet csodáit feltárni fogyasztóik előtt. Fő céljuk, hogy a legtisztább ízeket és illatokat bemutassák, melyek szőlőben, törkölyben, gyümölcsben vagy netán zöldségben megteremhettek. A pálinka és a gasztronómia lehetőségeinek folyamatos kutatása mellett terjesztik is az ebben rejlő élményeket, hiszen ezáltal is többet tudnak nyújtani egy pohár pálinkánál. Hosszú évek kiemelkedően magas szakmai munkájának elismeréseként már négy „Magyarország legjobb pálinkája” és két ”Magyarország legeredményesebb pálinkafőzdéje” címet sikerült elnyerniük.

7172 Harc Siófoki u. 21.
brill@brillpalinkahaz.hu
+36 74 437 123
www.brillpalinkahaz.hu
A pálinkaház pálinkái