A Nemzeti Pálinkakiválóság Program
elkötelezett a kulturált alkoholfogyasztás iránt.
Az oldal belépésével megerősíti,
hogy már elmúlt 18 éves.

Pálinkaházak

Sáppusztai Pálinkafőzde

 

A pálinkafőzdét családi vállalkozásként 2005-ben építették a Damak községhez tartozó festői környezetben, Sáppusztán, ahol pontosan a mai épület helyén állt az egykori nemesi kastély. A hagyományok és tradíció tisztelete mellett, az innováció is fontos szerepet kap manufaktúrájukban. Kezdetben kizárólag bérfőzéssel foglalkoztak, 2012-től rendelkeznek saját kereskedelmi forgalomba kerülő tételekkel is. A tökéletes minőség előállítása érdekében 2013-tól saját birsalma ültetvényük, 2016-tól vadszilva és kajszibarack gyümölcsösük is van. Saját termesztésű gyümölcsök felhasználásával, korszerű technológiai megoldásokkal és főzőmesterük kreatív alkotásaival törekednek a tökéletes minőség elérésére. Pálinkáikat limitált példányszámban készítik, igényes és egyedi csomagolással, a pálinkakedvelők nagy örömére

3780 Damak Sáppuszta 055 hrsz.
palinka@sappusztai.hu
+36 70 369 4318
www.sappusztai.hu
A pálinkaház pálinkái

Schiszler Pálinka

A Schiszler Pálinka egy olyan családi vállalkozás, ahol a természet szeretetét és tiszteletét a szőlő- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó szüleitől tanulta meg a tulajdonos. A pálinkafőzde létrehozásával egy olyan prémium termék előállítása volt a cél, ami a saját elképzeléseiket tükrözi a pálinkáról. Pálinkáik kiemelkedő minősége nemcsak a régió kiváló termőföldjeinek, de az itt élő emberek kitartó munkájának is köszönhető, mellyel megteremtették a virágzó gyümölcsültetvényeket. A hely hangulatának sarokköve a főzdét a kóstolóteremtől elválasztó üvegfal, ami minden pálinkaszerető ember szívét megdobogtatja. Modern főzde, az ország egyik legkiválóbb gyümölcstermő vidéke, több évtizedes szakmai tapasztalat és igény egy minden részletében minőségi ital előállítására – ez a Schiszler Pálinkák titka!

6230 Soltvadkert , Kiskőrősi út 5.
schiszler@schiszler.net
+36 78 581 018
www.schiszlerpalinka.hu
A pálinkaház pálinkái

Schmieder Kisüsti Pálinkaház

A pálinkafőzdében hagyományos kisüsti berendezésben készítik a pálinkát, egy 450 literes gőzfűtésű, illetve egy 300 literes hagyományos Pistorius tányéros, közvetett gőzfűtésű finomító üst segítségével. Ezek biztosítják a jó minőségű párlatot, a kiváló ízeket és aromákat. Tradicionális kisüsti pálinkáikat nagy odafigyeléssel, a régióban termesztett kiváló minőségű gyümölcsökből állítják elő. A cég alapelve, megőrizni a kisüsti pálinkafőzés hagyományát és a környéken termő gyümölcsök egyedülálló zamatát átadni a pálinkákban is. A főzdébe ellátogatva, végigkövethető a pálinkafőzés teljes folyamata a cefrézéstől a palackozásig, illetve megkóstolhatók a remek italok.

 

7228 Döbrököz, Szigetmajor 274/6 HRSZ.
info@schmieder-palinkahaz.hu
+36 74 482 078
www.schmieder-palinkahaz.hu
A pálinkaház pálinkái

Somló Spirit Kft.

A Bakony nyugati lábánál emelkedik ki a Kisalföld síkjából a Somló hegy, mely a hagyomány szerint, a rajta vöröslő somról kapta a nevét. A 2014-ben nyílt Somló Spirit Pálinkaház a térségben hagyományos borászatot kívánja kiegészíteni, a legkorszerűbb technológiával-, energiatakarékos-, környezetbarát- és minőségi pálinkakészítés meghonosításával. A természettel teljes harmóniát alkotó pálinkafőzde és látogatóközpont márkanevének ihletője is a som, latin nevén „Cornus”. A minőségi párlathoz szükséges kitűnő alapanyagot a Somló hegy környékén és a közeli Balaton-felvidéken termelt gyümölcsösök adják. Pálinkájuk azzal a szándékkal készül, hogy aki fogyasztja, megismerhesse a helybeli és a környék gyümölcseinek illatát, ízeit és részese lehessen annak a varázslatnak, ahogyan a gyümölcs lelke halhatatlanná lesz a pálinkában.

8481 Somlóvásárhely Somló-hegy 044/4 hrsz.
info@cornus.hu
06 20 777 1077
www.somlospirit.hu
A pálinkaház pálinkái

Szicsek Pálinkafőzde

A Tiszaföldváron található Szicsek Pálinkafőzde Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik legjelentősebb magánvállalkozása. A magas minőségre, állandó és valódi értékekre, hitelességre törekednek.
Harmincféle gyümölcsből 80 termék készül hagyományos, kisüsti eljárással. A nevükhöz fűződő
Magyar Pálinka Háza 2003-ban Budapesten nyitott elsőként, majd Budaörsön, Kecskeméten, Gyulán, Szolnokon és Szegeden. A pálinkaházakban 70 pálinkafőzde mintegy 1200 termékét kínálják, így
jelentősen hozzájárulva a pálinka hazai népszerűsítéséhez. A pálinka külföldi megismertetésében is
jelentős szerepet játszanak, így cégképviseletük van Romániában, Szlovákiában, Angliában, Ausztriában, Kanadában, az Amerikai Egyesült Államokban, valamint beszállítói egy prémium márkát forgalmazó moszkvai cégnek is.

 

5461 Tiszaföldvár Ókincsem III. Keresztút 10-14
info@szicsek.hu
+36 56 570 559
www.szicsek.hu
A pálinkaház pálinkái

Szóráth Kisüsti Pálinka

A Szóráth Kisüsti Pálinka hagyományos kétszeres lepárlással főzött kisüsti pálinka, igazi hungarikum. A több évtizedes családi vállalkozás pálinkafőzési tradícióját a Világörökség része Tokaj-Hegyalján, egyben az uniós földrajzi eredetvédettséget élvező Gönci barack termőhelyén, Abaújszántón és Tállyán folytatja. Szőlő- és törkölypálinkáik a zárt történelmi borvidék ikonikus szőlőfajtáinak pálinkába foglalt esszenciáit, a markáns furmint, a karakteresen üde hárslevelű, az édesen kecsegtető sárgamuskotály és a mazsola illatú aszú törköly íz- és illatvilágát hordozzák magukban – a termőhelyre jellemző erősen minerális jegyekkel. Gönci barackpálinkájuk lekvárosan édes, piskótához illő finomság; illatos, egyben hosszan tartó ízű gyümölcspálinkáik

 

3881 Abaújszántó, Perei u.4.
fozomesterek.kft.@gmail.com
+36-47-530-001
A pálinkaház pálinkái