![](https://www.nemzetipalinkakivalosag.hu/wp-content/uploads/2018/03/sappusztai-palinkafozde-360x200.jpg)
Sáppusztai Pálinkafőzde
A pálinkafőzdét családi vállalkozásként 2005-ben építették a Damak községhez tartozó festői környezetben, Sáppusztán, ahol pontosan a mai épület helyén állt az egykori nemesi kastély. A hagyományok és tradíció tisztelete mellett, az innováció is fontos szerepet kap manufaktúrájukban. Kezdetben kizárólag bérfőzéssel foglalkoztak, 2012-től rendelkeznek saját kereskedelmi forgalomba kerülő tételekkel is. A tökéletes minőség előállítása érdekében 2013-tól saját birsalma ültetvényük, 2016-tól vadszilva és kajszibarack gyümölcsösük is van. Saját termesztésű gyümölcsök felhasználásával, korszerű technológiai megoldásokkal és főzőmesterük kreatív alkotásaival törekednek a tökéletes minőség elérésére. Pálinkáikat limitált példányszámban készítik, igényes és egyedi csomagolással, a pálinkakedvelők nagy örömére
![](https://www.nemzetipalinkakivalosag.hu/wp-content/uploads/2018/03/schiszler-plinkafzde-360x200.jpg)
Schiszler Pálinka
A Schiszler Pálinka egy olyan családi vállalkozás, ahol a természet szeretetét és tiszteletét a szőlő- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó szüleitől tanulta meg a tulajdonos. A pálinkafőzde létrehozásával egy olyan prémium termék előállítása volt a cél, ami a saját elképzeléseiket tükrözi a pálinkáról. Pálinkáik kiemelkedő minősége nemcsak a régió kiváló termőföldjeinek, de az itt élő emberek kitartó munkájának is köszönhető, mellyel megteremtették a virágzó gyümölcsültetvényeket. A hely hangulatának sarokköve a főzdét a kóstolóteremtől elválasztó üvegfal, ami minden pálinkaszerető ember szívét megdobogtatja. Modern főzde, az ország egyik legkiválóbb gyümölcstermő vidéke, több évtizedes szakmai tapasztalat és igény egy minden részletében minőségi ital előállítására – ez a Schiszler Pálinkák titka!
![](https://www.nemzetipalinkakivalosag.hu/wp-content/uploads/2018/03/schmieder-kisusti-palinkahaz.jpg)
Schmieder Kisüsti Pálinkaház
A pálinkafőzdében hagyományos kisüsti berendezésben készítik a pálinkát, egy 450 literes gőzfűtésű, illetve egy 300 literes hagyományos Pistorius tányéros, közvetett gőzfűtésű finomító üst segítségével. Ezek biztosítják a jó minőségű párlatot, a kiváló ízeket és aromákat. Tradicionális kisüsti pálinkáikat nagy odafigyeléssel, a régióban termesztett kiváló minőségű gyümölcsökből állítják elő. A cég alapelve, megőrizni a kisüsti pálinkafőzés hagyományát és a környéken termő gyümölcsök egyedülálló zamatát átadni a pálinkákban is. A főzdébe ellátogatva, végigkövethető a pálinkafőzés teljes folyamata a cefrézéstől a palackozásig, illetve megkóstolhatók a remek italok.
![](https://www.nemzetipalinkakivalosag.hu/wp-content/uploads/2018/03/somlo-spirit-kft-360x200.jpg)
Somló Spirit Kft.
A Bakony nyugati lábánál emelkedik ki a Kisalföld síkjából a Somló hegy, mely a hagyomány szerint, a rajta vöröslő somról kapta a nevét. A 2014-ben nyílt Somló Spirit Pálinkaház a térségben hagyományos borászatot kívánja kiegészíteni, a legkorszerűbb technológiával-, energiatakarékos-, környezetbarát- és minőségi pálinkakészítés meghonosításával. A természettel teljes harmóniát alkotó pálinkafőzde és látogatóközpont márkanevének ihletője is a som, latin nevén „Cornus”. A minőségi párlathoz szükséges kitűnő alapanyagot a Somló hegy környékén és a közeli Balaton-felvidéken termelt gyümölcsösök adják. Pálinkájuk azzal a szándékkal készül, hogy aki fogyasztja, megismerhesse a helybeli és a környék gyümölcseinek illatát, ízeit és részese lehessen annak a varázslatnak, ahogyan a gyümölcs lelke halhatatlanná lesz a pálinkában.
![](https://www.nemzetipalinkakivalosag.hu/wp-content/uploads/2018/03/szicsek_palinkafzde_2016-360x200.png)
Szicsek Pálinkafőzde
A Tiszaföldváron található Szicsek Pálinkafőzde Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik legjelentősebb magánvállalkozása. A magas minőségre, állandó és valódi értékekre, hitelességre törekednek.
Harmincféle gyümölcsből 80 termék készül hagyományos, kisüsti eljárással. A nevükhöz fűződő
Magyar Pálinka Háza 2003-ban Budapesten nyitott elsőként, majd Budaörsön, Kecskeméten, Gyulán, Szolnokon és Szegeden. A pálinkaházakban 70 pálinkafőzde mintegy 1200 termékét kínálják, így
jelentősen hozzájárulva a pálinka hazai népszerűsítéséhez. A pálinka külföldi megismertetésében is
jelentős szerepet játszanak, így cégképviseletük van Romániában, Szlovákiában, Angliában, Ausztriában, Kanadában, az Amerikai Egyesült Államokban, valamint beszállítói egy prémium márkát forgalmazó moszkvai cégnek is.
![](https://www.nemzetipalinkakivalosag.hu/wp-content/uploads/2018/03/szorath-kisusti-palinka.jpg)
Szóráth Kisüsti Pálinka
A Szóráth Kisüsti Pálinka hagyományos kétszeres lepárlással főzött kisüsti pálinka, igazi hungarikum. A több évtizedes családi vállalkozás pálinkafőzési tradícióját a Világörökség része Tokaj-Hegyalján, egyben az uniós földrajzi eredetvédettséget élvező Gönci barack termőhelyén, Abaújszántón és Tállyán folytatja. Szőlő- és törkölypálinkáik a zárt történelmi borvidék ikonikus szőlőfajtáinak pálinkába foglalt esszenciáit, a markáns furmint, a karakteresen üde hárslevelű, az édesen kecsegtető sárgamuskotály és a mazsola illatú aszú törköly íz- és illatvilágát hordozzák magukban – a termőhelyre jellemző erősen minerális jegyekkel. Gönci barackpálinkájuk lekvárosan édes, piskótához illő finomság; illatos, egyben hosszan tartó ízű gyümölcspálinkáik