Miskolci Likőrgyár
A Miskolci Likőrgyár 1917-ben kezdte meg működését, jelenlegi gazdasági társasági formáját 1995-re érte el és 1999-ben elsők között készítették el a mai értelemben is minőségi pálinkáikat. Elsődleges céljuk mindig is az volt, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye településein megtermett kiváló gyümölcsből, a tradíciók megőrzése mellett, korszerű technológiával előállított, minőségi pálinkával lássák el a fogyasztókat. Magas színvonalú berendezéseikkel a kereskedelmi pálinkafőzés mellett, a bérfőzetők igényeit is igyekeznek kiszolgálni. Azon kevés termelők egyike, aki a vidéken termő kajsziból az Uniós oltalom alatt álló Gönci Barackpálinka néven állíthat elő pálinkát és erre méltán büszkék. Munkájukat az évek során számos hazai és nemzetközi szakmai elismeréssel díjazták, így rendelkeznek a Magyarország legjobb főzdéje címmel 2005-ből, Gönci Barackpálinkájuk Magyar Termék Nagydíjat nyert, 2006-ban és 2009-ben lepárolt Gönci Barackpálinkájukat Magyarország legjobb pálinkájának is választották. Tulajdonos és márkaváltást követően pálinkáik 2018-tól a Vitéz Pálinka Manufaktúrában készülnek, amelynek egyik zászlós hajója a ”Hat Királyné Pálinkája” márka család. A pálinkával ismerkedőket szép kóstolóházukban is szívesen vendégül látják, ahol a mindig fejlődő vállalkozás új alkotásaival is megismerkedhetnek.