Gönc Aranyai Pálinkaház
A göncruszkai főzde története a régi időkbe nyúlik vissza, hiszen 1968 és 1970 között épült az üzem. A rézből készült főzőüstökben, mintegy 1800 liternyi cefrét lehetett egyszerre lefőzni a gőzös, hagyományos rendszerű berendezéseiken. A főzde létrehozásával egy időben 200 hektárnyi kajszibarackost is telepítettek Göncön illetve Göncruszkán. A hagyományokra nagy hangsúlyt fektetnek, hiszen az üzemnek immáron 30 éve olyan vezetője van, aki a terület gyümölcseit jól ismeri és a pálinkafőzési alapokat a korábbi vezető mellett tanulta meg. Fő profiljuk sokáig a helyiek számára biztosított bérfőzési tevékenység volt, a környékben jól ismerik őket szolgáltatásukról. Az üzem 2013-ban egy nagyobb beruházásnak köszönhetően megújult, mely során a berendezések nagy része modern rendszerekre cserélődött. Termékpalettájukat folyamatosan bővítik, de mivel a nagy műgonddal válogatott alapanyag a saját gyümölcsöseikből vagy a környék termelőitől érkezik, az általuk készített pálinka fő alapanyaga továbbra is kajszibarack, melyből Gönci barackpálinkájuk is készül.