Illatában izgalmassá teszi a meggy bonbonos, csokoládés jellege és a szőlő virágos muskotályossága, melyek játékossága már a kezdetek kezdetén felcsigázza a érzékeinket. Ízében tűzre lobbannak a muskotályos és csokoládés-kakaós jegyek, amit a szilva szép marcipánossága tesz teljessé. Harmonikus termék, melyet a benne lévő gyümölcsök tartanak egyensúlyban
Illatában nagyon virágos, orgona, ibolya)és édes jegyeket sorakoztat fel, a szilvára jellemző gyümölcsös és fűszeres jegyek mellett. Ízében az édes jegyek szilvás gombócra emlékeztető fahéjas, savanykás, valamint tejcsokoládés emlékképpel is párosul. Aromavilága teljes harmóniát mutat.
Érdekesen fűszeres, gyümölcsös illakarakterei figyelemfelkeltőek. Minden alkotóeleme felfedezhető benne, ugyanakkor a birs és a Lepotica szilva erőteljesebben jelenik meg. Ízében enyhe, viaszos csípősséggel rukkol elő a birs, melyet a szilva gyümölcsös ízei lágyítanak, és az Irsai Olivér virágossága tesz komplexszé. Nagyon szép kompozíció.
Szalmasárga kristályos színe felejthetetlenné teszi. Végtelenül gyümölcsös mind az illatában, mind az ízében. Érett gyümölcsös, mézes, fűszeres, enyhén citrusos karakterét a héj fanyarsága felerősíti. Likőrösen édes attitűdje behízelgő. Olyan ágyas termék, mely végtelenül hosszú utóízzel válik igazán emlékezetessé, olyan pálinkává, melyet készítője követendő példává tett.
Az élénk, citrusos, azon belül határozottan narancsos karaktere légiesen könnyed eleganciával tör előre. Kellemes tearózsa keveredik a szőlővirág muskotályosságával, enyhe vágott füves beütést is mutatva. Ízében is komplex, gyümölcsös, finoman magolajos, elegánsan fűszeres, kellemesen betölti szánkat. Utóízében muskotályos szőlő jegyekkel búcsúzik. Szép fajtakarakterei teszik teljességével behízelgővé ezt a pálinkát.
A fajtára jellemző virágos, muskotályos illatkarakterei elegánsan lesimultak. Ízében is hozza a gyümölcsös, virágos, rózsás, kellően magolajos szőlőkaraktert. Szépen letisztult kellően viszafogott lecsengéssel rendelkező pálinka, melynek a magasabb alkohol is jól áll.