A Nemzeti Pálinkakiválóság Program
elkötelezett a kulturált alkoholfogyasztás iránt.
Az oldal belépésével megerősíti,
hogy már elmúlt 18 éves.

Híreink | Düsseldorfban népszerűsítették a magyar pálinkát

Düsseldorfban népszerűsítették a magyar pálinkát

2018. március 26.

2018. március 18-án Düsseldorfban megnyitotta kapuit a világ legjelentősebb bor és alkoholos ital kiállítása, a ProWein. Az eseményen a Földművelésügyi Minisztérium, az Agrármarketing Centrum, valamint a Pálinka Nemzeti Tanács együttműködésének köszönhetően hazánk először egy közösségi standon mutatta be az első számú hungarikumunk, a pálinka kiválóságait.

A kiállítás kísérőrendezvényeként március 19-én a düsseldorfi Magyar Főkonzulátus közreműködésével a pálinka népszerűsítése és megismertetése érdekében szakmai előadással egybekötött bemutatót tartottak a Földművelésügyi Minisztérium szakértői. A meghívottak a legkiválóbb pálinka tételeket kóstolhatták, melyek között Magyarország 2017. Év Legjobb Pálinkája is szerepelt.

A rendezvényen Szegner Balázs Szabolcs főkonzul és Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára köszöntötte a megjelenteket. Főkonzul úr kiemelte, hogy a bor mellett fontos a további hungarikumaink népszerűsítése és bemutatása. Gál Péter elmondta, hogy a szaktárcának kiemelt jelentőségű a pálinka megjelenése a szakvásáron, mivel első számú hungarikumunk számára Németország potenciális piac.

A bemutatón megjelentek a ProWein szervezői, a helyi kereskedelmi üzletláncok, a HoReCa (szolgáltató) szektor, valamint az agrár-, élelmiszeripari, illetve az üzleti elit képviselői. A kiállítás mellett a főkonzulátuson tartott esemény még több lehetőséget teremtett a pálinkát készítő vállalkozásoknak arra, hogy további üzleti kapcsolatokat alakíthassanak ki a jelenlévő szakemberekkel.

(FM Sajtóiroda)