A Nemzeti Pálinkakiválóság Program
elkötelezett a kulturált alkoholfogyasztás iránt.
Az oldal belépésével megerősíti,
hogy már elmúlt 18 éves.

Agrárminisztérium pálinkája 2020

Árpád és Vadász Pálinkák – Árpád Pálinkatanya és a Piros Vilmos pálinka

Családjukban a pálinkakészítés öt generációra nyúlik vissza vállalkozásuk székhelyén Békéscsabán. A pálinka iránti szenvedélyük mindig elengedhetetlen része volt életüknek, így öröklődött generációról generációra a tudás és így készültek az ÁRPÁD PÁLINKák – eleinte csak saját fogyasztásra. 2008-ban, az akkor legfiatalabb felnőtt generáció testvérpárosa, Nagy Árpád és Hegedűs Mónika, dönt úgy, hogy magasabb szintre emelik a család addig, inkább hobbiként végzett tevékenységét és a kis pálinkafőzdét átalakítják kereskedelmi pálinkafőzdévé.

Hegedűs Mónika és Nagy Árpád

A hagyományok tisztelete és a folyamatos újítás egyszerre van jelen életükben. A testvérek egymás munkáját támogatva, kiegészítve, inspirálva dolgoznak. Árpi felel a termelésért, a szilva termesztéséért, valamint a többi gyümölcs beszerzéséért, a mesterfokú pálinkafőzésért, a gyártásért. Móni a kereskedelemért, marketing és termékfejlesztő tevékenységekért, és igyekszik minél több magyar, valamint hazánk gasztronómiája iránt érdeklődő külföldi számára, elérhetővé tenni az általuk készített hungarikumot.

Az Árpád név a családban apáról fiúra szállt csakúgy, mint a pálinka szeretete, a testvérek Nagymamája szerint legalább öt generáció férfitagjai viselték már korábban ezt a régi magyar nevet. A vállalkozás márkanév választását a családi hagyományok, és természetesen a nagyapa és édesapa iránti tisztelet inspirálta. Így született meg a mára már jól ismert, látványfőzdét is magába foglaló Árpád Pálinkatanya. A pálinkafőzés tradícióját ötvözték a békéscsabai építkezési kultúra hagyományával, mivel az épület Békéscsaba szlovák népi építészetének sajátos vonását tükrözi az elő- vagy oromtornácos kivitellel. A szilva hazájában lévő manufaktúra a vidék sajátosságait is igyekszik jól felhasználni munkája során. A hat hektáros, saját telepítésű szilvaültetvénnyel garantálják, hogy az összes Árpád szilvapálinka szó szerint a kezük között születik meg. A Lepotica szilvapálinka mára az egyik leghíresebb termékük, mert ennek a szilvafajtának sokkal virágosabb, mézesebb az íze, mint más ismert fajoknak. A vállalkozásuk újralapítása óta legfőbb szempont a magas, megbízható minőség, mely egyedi arculattal, értékteremtő újításokkal társul. Cégük filozófiáját a legjobb minőségű alapanyagok felhasználása, a magas szintű technológia alkalmazása és a pálinka egyediségét kialakító szakmai tudás és tapasztalat jellemzi. Hitvallásuk szerint „A valódi pálinka készítése művészet.” E művészet minden titkát a pálinkát főző mesternek birtokolnia kell. Nincs két egyforma pálinka, mindegyik magán viseli alkotójának kézjegyét. Arra törekszenek, hogy miközben a hagyományos fogyasztói szokásokat kedvelők igényeit kielégítsék ízben és hatásban, mindig előálljanak valamilyen újdonsággal, amivel hozzájárulhatnak a pálinkakultúra építéséhez. Szeretnék a mai kor fiatal generációit is közelebb hozni a valódi pálinkához és kedvükre való ínyencségeket is készíteni – mind küllemben, mind ízben.

Az Agrárminisztérium pálinkájának választott Prémium Piros Vilmos pálinkáról így vélekednek. A pálinka oly módon ejti rabul a gyümölcsök ízeit, amelyre semmilyen más ital nem képes. Sok jó pálinka van Magyarországon, de a jók között is vannak legjobbak. Azért dolgozunk, hogy az ÁRPÁD PÁLINKÁK a kiváló minőségű, legjobb pálinkák közé tartozzanak, és méltó helyet kapjanak a mai kulturált pálinkafogyasztásban. Ennek jó bizonysága, hogy 2016-ban egyszer már az ország pálinkájának választották Prémium Piros Vilmos pálinkájukat, 2020-ban ez a pálinka ismét kivívta az egyik legrangosabb elismerést.

Nagy Árpád tulajdonos és Erdős Norbert államtitkár